1140

20 jarig jubileum.

Woensdag 1 december begon het avontuur voor ons in Restaurant de Lickebaerd. Eric volgde zijn droom, Christel haar hart. Het was een stormachtig begin, in de tweede week van november hoorde Eric dat het restaurant te koop stond, 3 weken later was onze eerste werkdag een feit. Achteraf gezien was het veel te snel en niet doordacht, maar in die tijd kon dat nog. Geen kapitaal, geen ondernemersplan, toch een restaurant gekocht. The good old days. 

Wij hebben langzaamaan een eigen gezicht gegeven aan ons restaurant en vonden dat daar een andere naam bij hoorde. Dit werd De Avonden. Natuurlijk was er een link naar het boek de Avonden, we hadden toen een boekenkast vol met boeken, gewoon voor de gezelligheid. Bij ons riep het een warmte- gezelligheid-en-knapperend-haardvuur- gevoel op. Toen besloot ik om het boek eens te gaan lezen. Ik voelde me echt weer zoals op school, met je boekenlijstboekenl. Er is bij ons niet veel taai, maar dat boek wow, het was een hele worsteling om daar doorheen te komen. Snel terug in de kast gezet.

Maar goed, na 10 jaar moesten we weg uit het pand. Er waren grote plannen met de grond en dit mooie karakteristieke pand stond in weg. Omdat we toch graag  zelfstandigen in de horeca wilden blijven, gingen we op zoek naar andere opties. We kwamen uiteindelijk terecht in Helvoirt, de oude Vossenklem, zou helemaal verbouwd worden en wij hadden interesse. Het was een geweldig pand met een mooie uitstraling, maar het lag wel ver van Goirle af. Vooral de drie winters die we daar zaten, waren moeilijk. Wij daar me de auto naar toe geslibberd bedenkend ; hoe moet dat als we straks terug moeten. Eenmaal opgestart, belde iedereen af, zelfs de taxi wilde er niet doorheen. Uiteindelijk besloten we dat we toch weer liever dichter bij huis wilden werken. Aangezien de kinderen niet van school wilde wisselen, op zoek in Goirle.

Gelukkig was er toen wel een locatie geschikt en leeg. We gingen kijken en waren meteen verkocht. In 2012 kwamen we zo weer terug naar Goirle en betrokken het "cafegedeelte"van de Dorpsstraat 52. Hier zitten we al weer 7,5 jaar en serveren nu heerlijke kleine gerechtjes.

Als ik zo eens terugkijk, in de spiegel, ai ....meer rimpels, lichamelijk, hmm .....pijnlijke gewrichten, maar passie en enthousiasme nog steeds volop aanwezig en veel zin om het te vieren. 

20 jaarl

1 DECEMBER 2019

Kaart
Info