Elke maand gaan we een biertje proberen, die we nog niet eerder hebben geproefd. Jij als nieuwsbrieflezer mag een gratis biertje proberen, als je in desbetreffende maand reserveert en de onbeperkte gerechtjes besteld. We hebben maar een beperkt aantal flesjes. Geef bij je reservering aan dat je het biertje wil proberen, dan reserveren we het voor je." 

 

In januari hebben we een biertje van Brouwerij 't Uiltje uit Haarlem, Zij hebben prachtige namen voor hun verschillende soorten bier.

Het Uiltje "Dikke lul 3 bier" is een pale ale. 

Pale ale ook wel 'Bitter' genoemd is een bovengistend bier. Doordat er bij het brouwen van Pale ale relatief veel lichte moutsoorten worden gebruikt heeft het bier een lichte kleur. Het alcoholpercentage van deze bieren ligt meestal rond de 5%.

Dikke lul 3 bier is een extra hoppige Pale Ale. Hierdoor heeft het bier een duidelijke bitter. Er zijn ook bijzonder zachte en fruitige tonen terug te proeven in het bier, hierdoor is het bier ook verfrissend. Uiteindelijk heeft het bier een lange droge afdronk.Er kan ook wel gezegd worden dat dit bier makkelijk doordrinkbaar is. Een ideaal bier voor de liefhebber van hop. 

Alcoholpercentage        5.6%
Hopsoorten:        Chinook, Amarillo, Centennial & Columbus 

20 jaarl

1 DECEMBER 2019

Kaart
Info