Over ons.

Hoi, Ik ben Eric Kuijpers. Ik ben geboren in Tilburg, als middelste  in een gezin met 3 kinderen. Ik kook al 30 jaar op verschillende locaties; restaurants, cateringbedrijven en in instellingen. Koken is mijn passie, ik kook graag met verse producten en volgens klassieke recepten. Ik houd van pure smaken. Ik ben erg bezig met alles wat met gerechten en de bereiding te maken heeft. Mijn boekenkast puilt uit van allerlei kookboeken met daarin o.a. de nieuwste kooktechnieken. Ik heb in de loop van de tijd een paar prachtige apparaten aangeschaft, die het eindproduct geweldig maken. Zo heb ik een Pacojet aangeschaft, waar ik de lekkerste ijssoorten mee kan maken. Helemaal blij mee. De Pacojet doet niets meer dan het door mij gemaakte en ingevroren ijs heel fijn schaven. Zo krijg je luchtig smaakvol ijs. Ik bedenk de meest gekke ijssmaken. Ik kan heel blij worden als het gelukt is om een aparte en lekker ijsje te maken. Het was vroeger altijd een droom van mij om een eigen restaurantje te beginnen. Toen we naar Goirle waren verhuisd, hoorde ik dat er een restaurant te koop -->

Hoi ik ben Christel Muskens, geboren in Eindhoven in een gezin met vader, moeder en twee oudere zussen. Ik heb in Breda de Hbo-v gedaan en was vanaf 1991 werkzaam in de epilepsiezorg. Ik heb samen met Eric twee dochters gekregen. Ik was net zwanger van de tweede, toen we ons in het avontuur gingen storten. Als verpleegkundige wist ik heel weinig van koken en bijbehorende drankcombinaties. Dit was o.a. te merken aan mijn Franse uitspraak van de gerechten. Volgens Eric niet om aan te horen, lang mee geworsteld. Maar er waren wel meer dingen waar ik mee geworsteld heb. In die tijd was er nog geen internet zoals dat nu is. Toen iemand zei je moet een emailadres en een webpagina beginnen, dacht ik, "Waar hebben ze het over? Ga ik echt niet doen". Maar ja, je houdt de ontwikkelingen niet tegen en zie hier, zo maar een zelf gemaakte website. Ja ik heb de afgelopen jaren veel geleerd over ingrediënten, bereidingen, allergenen en natuurlijk over mensen en dat terwijl ik ook nog mijn kinderen op de best mogelijke manier probeerde op te voeden....

stond. Restaurant de Lickebaerd. In november gingen we kijken en in december waren we eigenaar. Toen we helemaal onze draai hadden gevonden, hebben we het restaurant een andere naam gegeven, zodat het voor ons gevoel helemaal van ons was. Het werd Restaurant de Avonden. Uiteindelijk mochten we hier 10 jaar zitten. Toen moesten we uit het pand, omdat er andere plannen waren voor de hoek Kalverstraat/Tilburgseweg. We zijn met ons restaurant verhuisd naar Helvoirt, de oude Vossenklem. Het restaurant hebben we een andere naam gegeven; Het Lieve Leven. Dat was een casco pand en dus hadden we veel verbouwwerkzaamheden. Zelf hebben we er voor gekozen om met het gezin in Goirle te blijven wonen, daar hadden wij en de kinderen ons leven opgebouwd en niemand wilde weg. We zijn in december in ons huis getrokken. Het was een hele drukke periode.