Mosselvoorgerechtje.

Zin in een keer een andere manier van mosselen bereiden. Dit is een voorgerechtje, maar verdubbel de hoeveelheid en serveer er friet en brood bij en je hebt een origineel hoofdgerecht. (eventueel in twee keer wokken)

Voor 2 personen


  • 1 kilo verse mosselen
  • 1 sjalotje
  • 1 teen knoflook
  • 60 gram selderij
  • Handje peterselie
  • 2-3 eetlepels olie
  • 2 takjes tijm
  • gekruid tomatensap
  • peper
  • optioneel sherry en koksroom
  • Pel en snipper sjalot en knoflook en snijd de selderij en peterselie  fijn.
  • Verhit een wok op hoog vuur, giet de olie erin en zet de sjalot en
    knoflook erin aan. 
  • Doe de peterselie en selderij erbij en laat de pan goed heet worden.
    Voeg de mosselen toe, bestrooi met de tijm en een paar draaien
    van de pepermolen.  Schud de mosselen 1-2 keer op, voeg als ze
    bijna allemaal open zijn eventueel een scheutje sherry toe, daarna het
    tomatensap. Schud nog een keer op om alles met het vocht
    te mengen. Je kunt eventueel tot slot nog een scheut koksroom
    toevoegen.
  • Serveer de mosselen uit de wok op tafel.